Quantcast
Channel: Thyboesminde Stauder
Viewing all 86 articles
Browse latest View live

Til flower show i Hampton Court

$
0
0
For første gang har jeg været til et flower show i England. Jeg besøgte det berømte Hampton Court.
Det var en stor oplevelse og det gav megen inspiration.


Flere steder så jeg bl.a. Mandstro, Røllike, Skærmliljer og græsser sammen. Meget smukt, det er til det tørre bed, og det passer jo godt til en sommer som den i år.

Mandstroen er i øvrigt en nyhed med gule blade, blå stængler og sølvblå blomsterstande med sølvgul krave.
Den hedder Eryngium 'Neptune's Gold'.

En anden have der var meget inspirerende, var denne nedsunkne grushave med et lille bassin i midten, omkranset at en blodbøgehæk. Plantesammensætningen spiller meget på rødt løv, lilla og gule blomster med bunker af vejende græsser imellem.


Den mest dramatiske have var denne. Der var 7 haver der skulle forestille de 7 dødssynder og jeg tror denne var vrede - uforløst vrede. Sorte lavasten som bund, rødbladede planter, masser af græs, Raketblomster, Solhatte, Rølliker, Monbretier og mange flere.


Måske noget urealistisk i en privat have, men alligevel meget inspirerende.


Genbrug er også trendy, her en sjov have med en skillevæg lavet af oversavede tønder med diverse fyld, blomster på taget, meget hyggeligt og afslappet..

Flot rumdeler.


Eller hvad med den absolut stilfulde og minimakistiske have....., der var noget for enhver smag.


Hovedindtrykket fra turen omkring trends i haven er: flere græsser, Mandstro, Rølliker og hårdføre Skærmliljer, flere af de 2 årige som Fingerbøl og Kongelys, mere dramatik i bedene skabt med bladfarver i rødt, gult og sølv.

Havehilsen
Kirsten Bengtson
www.thyboesminde.dk

Mitella - en lille lækker nyhed

$
0
0
Jeg er vild med Mitella og har efterhånden 3 slags i haven. Denne dejlige Mitella har flotte skinnende blade, der er grønne med lyse plamager og rødlige bladnerver. 15 cm høj i tuen.
Foto 11. august.
Blomsterne er helt specielle, sidder på 35 cm høje røde stængler og ligner en mellemting af is-krystal og edderkop. Blomstrer i foråret.
Foto 26.arpril
Trives i halvskygge, gerne i skovjord, og lader til at være nem, med en lille smule frøsåning. Det er netop det dejlige ved denne Mitella og også Mitella breveri , så dukker de op lige der, hvor der er et lille hul og der er brug for fylde.
Foto d.28. august
Mitellas lange latinske navn er Mitella stylosa var. makinoi.

Havehilsen

Kirsten Bengtson
www.thyboesminde.dk


-20 % på alle planter lørdag d.13. september

$
0
0
Vi holder HAVENS DAG på forskud
lørdag d.13.september kl. 10 - 17 med


-20% på alle planter


i butikken på Skivervej 80, 9362 Gandrup
Denne dag er der kaffe på kanden til de fremmødte.

DEL gerne dette opslag på facebook og andre steder :-)

Mandstro

$
0
0
Da jeg var i England til blomsterfest i Hampton Court, kunne jeg se, at de mange steder havde Mandstro i bedene. Det er vel nærmest en slags dekorativ tidsel til sol og veldrænet jord.

Den hotteste nyhed inden for Mandstro er Eryngium 'Neptunes Gold', en gulbladet sag, der er utrolig smuk og meget anderledes i udtryk. Jeg er gået på jagt efter denne plante, den er ikke nem at få fat i.
Eryngium 'Neptunes Gold'
En anden flot Mandstro jeg så overthere var Eryngium planum 'Blue Hobbit'. Det var dejligt at se den i "levende live", for jeg har sået den i år. Tætte, tætte blomstertoppe med sølvblå tidselblomster, helt lave og kompakte planter.
Eryngium planum 'Blue Hobbit'
En anden nyhed , som jeg dog ikke så i England, er Eryngium planum 'Silver Salentino' . Den bliver 120 cm høj og får sølvhvide tidselhoveder. Der venter jeg stadig spændt på at se den i blomst.

I samme sølvblå farve som 'Blue Hobbit' findes  Eryngium planum 'Blaukappe' , her er planten 70 cm og løsere blomsterstande.
Eryngium planum 'Blaukappe'
Nogle af Mandstroene er yderst dekorative i deres bladværk, det gælder blandt andet Agavemandstro - Eryngium agavifolium. Helt grønne og skinnende blade med små bladtorne, kan blive en stor plante på 150 cm, når den er i blomst. Grønne blomsterstande.

Eryngium agavifolium
Dette billede er taget i september sidste år i Botanisk Have i Århus. Blomsterstanden er her visnet, men står stadig flot.

Eryngium agavifolium 

De trives alle i sol og veldrænet jord, og er særdeles flotte sammen med græs. Det bløder lidt op på det rå og barske ved Mandstro.

Havehilsen
Kirsten Bengtson
www.thyboesminde.dk





Skilteskrivning og bladklipning

$
0
0
Så oprandt det nye år, og efter en uge i festivitas, var det rigtig dejligt at komme en tur ud i haven.
Påskeklokkerne er tidligt på den i år, så jeg besluttede mig for at klippe de gamle blade af. Jeg ved godt at blomsterne nemt kan gå til, hvis der kommer en gang barfrost, men mit indtryk er, at det gør de alligevel, selv om bladene sidder der. Dog skal det lige nævnes at det er første gang jeg fjerner bladene så tidligt.
Helleborus x hybridus - Påskeklokke
Jeg fjerner dem egentlig mest fordi, det kan være svært at se blomsterne, når bladene sidder på, men også fordi jeg kan fjerne evt. svampe på de gamle blade. Så kommer smitten ikke med over på de nye blade.
Nyklippet og fuld af knopper.
Der er også andre planter der blomstrer lige nu. I foråret købte jeg på plantemarked i Kiekeberg ved Hamborg, denne smukke Troldnød. Da vi havde frost for en uge siden sygnede blomsterne lidt hen, men nu i tø er de friske at se på igen. Skønt.
Troldnød - Hamamelis x intermedia 'Jelena'
I efteråret blev jeg træt at alle de hvide plastik etiketter, jeg har over hele haven og investerede i disse mere diskrete sorte skilte. Man kan selvfølgelig se dem her om vinteren, men når planterne har løv ses de næsten ikke. De går i et med omgivelserne.

Jeg har et nyplantet bed, som jeg ikke nåede at skrive skilte til, da planterne kom i jorden, men det er klaret nu. Det er også rart, fordi høns og solsorte gerne vil hive i de hvide skilte.
Jeg er rigtig glad for disse skilte, for når jeg fotograferer i haven, kan jeg lige finde skiltet og få det rigtige navn med. Sommetider tager jeg også stiklinger i haven, og så er det jo endnu vigtigere at vide, hvad det er man står med :-)

Skiltene forhandles af Bendtsens Boglager, de koster 3 kr./stk. men sendes så også fragtfrit.

Jeg bruger de store skilte på 20 cm, så er de, som Birgitte Husted Bendtsen skriver, nemme at finde igen :-)

Godt nytår
Kirsten Bengtson
www.thyboesminde.dk

Opgraderet webshop

$
0
0
De sidste par måneder har jeg arbejdet på at få www.thyboesminde.dk konverteret til en ny og bedre webshop.

Og nu er den endelig færdig. Den nye opsætning gør, at man bedre kan bladre i billeder, der hører til den samme staude. Før skulle man lukke hvert billede, før man kunne åbne et nyt.
Sådan her præsenterer billederne sig i den nye webshop.
Desuden bliver der mulighed for at købe gavekort i webshoppen, der både kan indløses i webshoppen og på skivervej 80. Så man kan sagtens give det i gave, selv om modtageren ikke lige bor i nabolaget til planteskolen.

Når man trykker på GAVEKORT i menuen, kommer man først frem til denne side, hvor man kan læse lidt om hvordan det fungerer.

Når man trykker på linket KØB ET GAVEKORT TRYK HER, kommer man videre til denne side, hvor selve købet foregår.


Man kan desuden oprette en profil i den nye webshop. Der kan man bl.a. spore sin ordre, se hvad man har tilbage på et gavekort og ændre leveringsadresse.

Foråret er lige om hjørnet, lærken synger oppe under himlem og barrodsplanter fra Holland er lige ankommet og er ved at blive pottet. Vintergækkerne er gået amok i haven, så husk lige at gå en tur for at se om der skulle være nogle sjove frøplanter derude.

I år har jeg fundet denne lille sag, med ekstra lange og smalle kronblade.
Hvis du også er galanthofil (vintergække-elsker) kan jeg varmt anbefale denne facebook-gruppe Snowdrops and Galanthofiles (det kræves dog at man er med på facebook i forvejen)


Havehilsen
Kirsten Bengtson
www.thyboesminde.dk

Sæsonstart i planteskolen

$
0
0
Det er ganske vist, det er den første onsdag i april i dag, og vi åbner planteskolen på Skivervej 80.

Selvom foråret lader vente på sig, er der alligevel noget der blomstrer. Frøformeret primula fra Barnhaven blomstrer for første gang, og det er spændende at se alle de forskellige farver springe ud,
Primula 'Mauve Victorians' - ikke helt så blå i virkeligheden :-)
Primula 'Desert Sunset'
Primula 'Paris 90' med den fine blå kant
Cardamine glanduligera er lige sprunget ud i haven og en af de tidligste på færde.
Cardamine glanduligera med fin rødlig bagside.
Og så er der jo alle de fantastiske anemoner der er på vej op af potten, og i løbet af få uger er de i fuldt flor. En af de første der "springer ud" er Anemone nemorosa 'Monstrosa'.
Anemone nemorosa 'Monstrosa'
Anemone nemorosa 'Birka' er næsten ikke kommet op af potten før den blomstrer. Billedet er fra i dag d.1.april 2015, og det er IKKE aprilsnar :-)
Anemone nemorosa 'Birka' udmærker sig ved at have lilla bagside på kronbladene, det er desværre svært at se på billedet.
I påsken er her åbent onsdag, torsdag, fredag og lørdag 10 - 17.
Åbningstider for resten af året kan ses i menuen under åbningstider
Tilføj billedtekst
Velkommen i planteskolen

Foårshilsen
Kirsten Bengtson
www.thyboesminde.dk



Blå anemoner

$
0
0
Alle drømmer om at have Kaj Munks blå anemone i haven, desværre kan den være svær at få til at gro, da den er lidt kræsen med hensyn til jordens beskaffenhed. Heldigvis findes der også blå skovanemoner, der kan gro næsten hvor som helst.
Anemone nemorosa 'Hannah Gubbay'
Den første der springer ud af disse blå skovanemoner er 'Atrocaerula'.
Anemone nemorosa 'Atrocaerula' - lidt mere lilla i virkeligheden.
De blå skovanemoner har næsten samme farve, på nær 'Gerry' , der er mørkere i farven.
Anemone nemorosa 'Gerry'
'Atley' er meget storblomstret.
Anemone nemorosa 'Atley'
Skovanemoner er nemme at have f.eks. inde under buske. Der blomstrer de og vokser, mens der endnu ikke er mange blade på busken. Når anemonerne så visner ned, skjuler busken den bare plet.

Fra Halfdan Rasmussens ABC kommer dette lille anemone digt:

Ane lagde anemoner
I kanonen på Trekroner.
Ved det allerførste skud
Sprang Anes anemoner ud!

Forårs hilsen
Kirsten Bengtson
www.thyboesminde.dk


Primula fra Barnhaven

$
0
0
Jeg er vild med primula, sådan helt almindelige gammeldags primula. Jeg har en god bestand i haven, der nærmest passer sig selv. De selvsåer sig lidt rundt omkring, og det får de lov til, så er jeg fri for at dele på dem hvert 3. år.
Forrige vinter var jeg en smut inde på Barnhavens hjemmeside og blev forelsket. Barnhaven er et frøfirma, der har specialiseret sig i primula frø, og det er de ret gode til.
Her kommer en lille kavalkade over de primula fra Barnhaven der er til salg i webshoppen og i butikken på Skivervej 80.

Primula polyanthus 'Sorbet'
Primula polyanthus 'Sorbet' : Hvid med gul midte, storblomstret.

Primula polyanthus 'Chartreuse'
Primula polyanthus 'Chartreuse' : Sart lysegul med grøngult øje, storblomstret.

Primula polyanthus 'Mauve Victorians'
(billedet er for blåt, blomster mere lilla i virkeligheden)
Primula polyanthus 'Mauve Victorians' : Toner af lavendel og lilla med en fin hvid kant yderst på kronbladene. Storblomstret.

Primula polyanthus 'Striped Victorians'
Primula polyanthus 'Striped Victorians'  : Blå og lilla toner flammet med hvidt. Gult øje. Storblomstret.

Primula polyanthus 'Garnet Cowichan'
Primula polyanthus 'Garnet Cowichan' : Blomster uden gult øje i nuancer af granat, sort granat og rubin. (altså meget mørkerød)

Primula polyanthus 'Desert Sunset'
Primula polyanthus 'Desert Sunset'  : Koral, laks, majs, champagne, rejerød, begonia pink, abrikos og brændt orange. Storblomstret.

Primula polyanthus 'Flamingo'
Primula polyanthus 'Flamingo'  : Fra klar koral og orange-lyserød til solnedgang og sart lyserød. 
Lille fint øje, der evt. kan være kantet med rødt. Storblomstret.

Primula 'Footlight Parade'
Primula 'Footlight Parade'  :  Orangerøde toner. Lidt mindre type.

Primula polyanthus 'Tango'
Primula polyanthus 'Tango'   Frøformrede primula i orange og gyldne toner. Storblomstret 

Mit fif omkring primula er at plante dem langt inde i et bed, når de så er afblomstret og bliver kedelige at se på, kommer der andre større og højere stauder op og dækker.

Forårshilsen
Kirsten Bengtson
www.thyboesminde.dk




Hosta med kant

$
0
0
Hosta er fantastiske bladplanter, flottere og smukkere år for år.
Lige nu er de første Hostaer ved at åbne sig.

Hosta 'Ivory  Coast'
Ivory Coast med cremegule kanter i udspring. Bladene ender med at blive grågrønne med bred cremehvid kant. Ca. 50 cm uden blomst og med et opret udtryk.

Hosta 'Wolverine'
Wolverine får spidse blågrønne blade med bred cremehvid kant.
Tykke blade som snegle sjældent gider æde. Ca. 45 cm uden blomst.

Hosta 'Liberty'
Liberty med tykke, mørk grågrønne blade med meget bred uregelmæssig gul kant, der falmer til cremehvid. Ca. 50 cm uden blomst.

Hosta 'Neptune'
Neptune har aflange blå-grønne blade med bølget kant.
Bladene hænger nedad i kaskade. Ca. 60 cm uden blomst.

Jeg er begyndt at plante mange flere Hosta ind i haven. Hosta er god til at give ro, og tilfører bladfarver og former i bedene. Desuden er Hosta vældig god til at dække af for ukrudt, der hvor en Hosta gror godt, kommer der sjældent ukrudt.

Man kan godt synes, at en Hosta er da en Hosta, men jo flere man får, jo mere får man øje på alle de små nuancer og forskelligheder, der netop berettiger de mange sorter af Hosta i at blive opformeret, solgt  og plantet.

Hvis man er vild med Hosta, kan jeg kun anbefale et besøg hos Enemærkets Hostahave ved Ringkøbing.

Forårshilsen
Kirsten Bengtson
www.thyboesminde.dk

Geranium 'Mrs. Judith Bradshaw' med lysende gule blade

$
0
0
I haven gør denne Storkenæb sig bemærket i øjeblikket. Bladene er meget gul-grønne og lyser gevaldig op. Geranium 'Mrs. Judith Bradshaw' er damens navn.


Planten bliver ca. 60 cm høj og har rosalilla blomster med mørklilla årer. Den blomstrer her i juni måned. Bladene bliver mere grønne hen over sæsonen.


Trives i veldrænet jord i sol til let skygge. Jeg vil tro, det er en fordel at undgå den stærkeste middags sol, da mange gul-bladede planter let kan blive svedne ved for hård sol.


Forædler på denne smukke storkenæb er Alan Bremner. Planten er opkaldt efter Judith Bradshaw, der havde en af de nationale samlinger af storkenæb i UK.


Havehilsen
Kirsten Bengtson
www.thyboesminde.dk

Besøg, havefestival, åben have og plantemarked

$
0
0
Lige nu er tiden hvor alt skal ske.

Brønderslev Havekreds.
I aften d. 28. maj kommer den første havekreds på besøg. Det er Brønderslev Havekreds, der kommer her kl. 19,  så spadserer vi en tur i haven og snakker om stauderne, og bagefter går vi en tur i planteskolen.
Når vi ikke kan holde varmen mere, er der gratis kaffe og brød i stalden/gildesalen og lotteri med bortlodning af stauder.
Arrangementet er for alle og der er ingen tilmelding, så mød op og tag naboer og venner med :-)


Havefestival.
I weekenden er der Havefestival over hele landet. Haveselskabet har opfordret til at man holder åben have i denne weekend, så der skulle være nok at se på rundt om i Danmark.
Her har vi valgt at have haven åben på lørdag d. 30. kl. 10 - 17.
Haven er åben for alle. Gratis adgang.


Fokus Kulturklub.
Onsdag d.3. juni kommer Fokus Kulturklub forbi ved 17 tiden med rundvisning i have og planteskole. Derefter går turen til Åses have i Hals. Tilmelding hos Fokus her, Kun for medlemmer af Kulturklubben.


Jammerbugt Havekreds.
Onsdag d.3. juni kl. 19 er her også besøg af Jammerbugt Havekreds. Rundvisning i haven hvor jeg fortæller lidt om forskellige stauder, bagefter en tur i planteskolen og til sidst kaffe og brød i stalden/gildesalen.
Arrangementet er for alle, og der er ingen tilmelding.
Pris inkl. kaffe og brød 25 kr. for medlemmer og 50 kr. for ikke medlemmer.


Åben have hos Thyboesminde Stauder.
I år er der åben have fra onsdag d. 3. juni til lørdag d. 6. juni kl. 10 - 17.
og i ugen efter fra onsdag d. 10. juni til lørdag d. 13 juni kl. 10 - 17.
Haven er åben for alle. Gratis adgang.

Plantemarked i Østre Anlæg i Aalborg, hvor jeg igen i år håber på en plads under rødbøgen.

Plantemarkeder.
Desuden deltager vi også i et par plantemarkeder.
Det første er Bangsbo Blomsterfestival i Frederikeshavn i dagene 6. og 7. juni kl. 10 - 17. Entre 25 kr.
14 dage senere er vi at finde i Østre Anlæg i Aalborg, det er lørdag d. 20. juni kl. 11 - 16.

Vi ses
Havehilsen
Kirsten Bengtson
www.thyboesminde.dk

Længeblomstrende Storkenæb

$
0
0
Vi drømmer alle om planter, der blomstrer længe og her har storkenæbene indtil flere bud. Disse storkenæb blomstrer alle fra sidst i juni til frosten kommer. Fantastisk.

Den ubestridte dronning er Geranium 'Rozanne', med tiden bliver den 50 - 70 cm høj. Rozanne danner lange ranker på ca. 70 cm. Eminent i krukke, så falder de lange ranker ud over kanten.
Geranium 'Rozanne'
Det er rigtig svært at fotografere lige netop den bålilla farve Rozanne har, og disse billeder er lidt for blå. Ligeledes er blomstens farve mere rød i varmt vejr, og mere blå i koldt vejr.

Geranium 'Rozanne'

Geranium 'Sylvia's Surprice' har kortere ranker på 30 - 40 cm. Rosalilla store blomster med hvidt øje og rødlilla årer.
Geranium 'Sylvia's Surprise'

Geranium 'Pink Penny' med rosalilla blomster med rødlilla årer og uden den hvide midte. Blomsterne er lidt mindre end på Rozanne og rankerne på ca. 40 cm.
Geranium 'Pink Penny'

Crystal Lake. Denne storkenæb har en helt speciel farve, lyseblå med mørklilla årer, og farven på billedet er præcis som i virkeligheden. Ranker på omkring 40 cm.
Geranium 'Crystal Lake'
De trives alle i alm. jord til den lette side, ynder en plads skånet for den værste brændende middagssol.

Havehilsen
Kirsten Bengtson
www.thyboesminde.dk

Mens vi venter, er der -20% på høstfloksene

$
0
0
Hvert år i juni klippes høstfloksene voldsomt ned, til ca. 10 cm. Og det gør ondt i mit blomster-hjerte, men det er nødvendigt. Dels fordi de snart bliver højere end mine sprinklere, og dels fordi de bliver alt for høje til at sende med posten, og så skal de alligevel klippes ned.
Heldigvis når de at blomstre alligevel sidst i august :-)
Floks-drømme
Så nu er det altså sket, og mens vi venter på nye friske skud og blade er der -20% på alle høstfloksene.

Realitet i floksbedet.
Tilbuddet gælder i webbutikken til og med mandag d. 13. juli,
og i butikken på Skivervej 80 til og med fredag d. 17. juli.

Floks hilsen
Kirsten

www.thyboesminde.dk

Geranium Else Lacey - endelig en lille håndfuld til salg

$
0
0
Så lykkedes det endelig at få denne smukke storkenæb - Geranium 'Else Lacey' til salg.
Kan bestilles i webbutikken, også med afhentning i planteskolen




Havehilsen
Kirsten Bengtson

Facebook
Instagram
www.thyboesminde.dk


TILBUD på anemoner med -20%

$
0
0
Da vi lige er gået igang med at opformere anemoner til næste år, og mangler plads, sætter vi nu en stor del af skov-anemonerne på tilbud. Tilbuddet gælder indtil 1.sept. i webbutikken og på Skivervej 80, så længe lager haves.





....og mange , mange flere....

Havehilsen
Kirsten Bengtson
www.thyboesminde.dk

EFTERÅRS TILBUD på skærmplanter

$
0
0
September er plantemåned, også i staudehaven mens jorden endnu er lidt lun, og planterne kan nå at sætte nye rødder. Jeg har altid nydt at laver om i bedene og tænke nyt i efteråret, så gør det nemlig ikke så meget, at det ser lidt rodet ud når man er færdig, alting er alligevel ved at visne ned til vinteren. Ydermere synes jeg, at jeg er ½ år foran, når bedet bliver lavet nu, der skal heller ikke vandes så meget næste sommer. Så alt ialt en positiv stemning :-)

Jeg er vild med forskellige skærmplanter, de er indbegrebet af grøftekant.
Mere grøftekant i haverne, så derfor er der -25% på 3 forskellige skærmplanter til og med d.15.september 2015, både i webbutikken og på adressen.

Skærmplanter på tilbud:
Selinum wallichianum
Seseli montanum
Cenolophium denudatum

Selinum wallichianum 
Seseli montanum

Cenolophium denudatum

Vi fejrer HAVENS DAG lørdag d.12.sept

Planteskolen er åben og klar til en ny sæson.

$
0
0
Så oprandt ugen, hvor vi har åbnet for plantesalg på Skivervej 80. Det er altid dejligt at komme igang igen.
For et par dage siden kom der en palle fyldt med planter fra Belgien.
En del gamle kendinge, men også en del nyheder :-)



Her er det en dobbelt rød Påskeklokke, Helleborus 'Double Ellen(R) Red'

Sidste år var jeg en smut i Tyskland og fandt denne smukke Vortemælk, Euphorbia martinii x 'Ascot Rainbow''. Den blomstrer utroligt længe og har broget løv.

Eneste minus, i år skulle den nok have været grandækket, da de nye skud er frosset væk, og deri sidder blomsterne jo. Nå, pyt, jeg må have en ny ud i hven, for smuk er den.

Samme familie, Vortemælk med røde blade, Euphorbia amygdloides 'Purpurea'

Purpur og lime-farvet, kan det blive bedre.
Og endelig er den her , den gulbladede Mandstro, Eryngium 'Neptunes Gold'. Ude i haven kvitterer den iår med et væld af nye skud, har haft den i 2 år der , og har dermed klaret 2 danske vintre.

Af andre nyheder kan jeg bla. nævne:
(tryk på navnet og se beskrivelsen i butikken)

Anemone (x) 'Dreaming Swan'
Aster 'Vibrant Dome'
Coreopsis 'Creme Brulee'
Crocosmia 'Hellfire'
Hakonechloa 'Albostriata'
Hakonechloa 'Beni Kaze'

Gode gamle kendinge :

Amsonia 'Blue Ice'
Eryngium planum 'Blue Hobbit'
Geranium nodosum 'White leaf'
Geranium nodosum 'Silverwood'

Det er nu skønt med forår, man kan se det gror hver eneste dag.
Havehilsen
Kirsten Bengtson

Anemoner og Vorterod

$
0
0
Anemoner og Vorterod  gi'r den gas i øjeblikket. Her er et lille udsnit.

Anemone - Lyslilla, en storblomstret type.
De blå Anemone nemorosa sorter ligner hinanden meget, der er små forskelle i farvens intensitet og i løvets udseende.
Anemone nemorosa 'Hannah Gubbay'

Anemone nemorsa 'Atley'
Anemone x lipsiensis 'Sioux'
Anemone ranunculoides 'Semiplena'
Vorterod er jo et værre udkrudt, men disse udvalgte særheder spreder sig ikke så meget som almindelig Vorterod, heldigvis :-)
Ranunculus ficaria 'Colarette'
Ranunculus ficaria 'Bantam Egg'
Ranunculus ficaria 'Cobbernob'
Forårshilsen
Kirsten Bengtson
www.thyboesminde.dk

Viewing all 86 articles
Browse latest View live